Babysitting Day 10.12.2015

30.11.2015 20:18

 

Cieľom Babysitting Day je upozorniť nielen rodičov a verejnosť, ale aj samotných učiteľov na skutočnosť, že naša mzda je na úrovni opatrovateliek detí alebo nižšia. Stanovisko Slovenskej komory učiteľov k spoločenskému a ekonomickému postaveniu pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve si môžete prečítať tu: https://goo.gl/YUSxde


Počas tohto dňa nebudeme vykonávať výchovno-vzdelávaciu činnosť tak, ako to denne robíme, ale obmedzíme sa iba na činnosť stráženia detí. Keďže nám záleží na podpore rodičov a širšej verenosti, ponúknime v tento deň našim deťom aktivity, ktoré sú hodné vyskoškolsky vzdelaných opatrovateľov.

Spája nás jeden cieľ, a tým je zlepšenie školstva. Ak tento cieľ chceme dosiahnuť, musí nás byť viac. Šírte preto našu výzvu, približujte ju nerozhodným kolegom, vysvetľujte rodičom a riaditeľom. Iba tak sa nám ho podarí dosiahnuť.

Zapojiť do akcie sa dá veľmi jednoducho:

* Pripravte si na tento deň aktivity, ktorým sa zvyčajne nevenujete. V rámci vyučovania sa pokúste obmedziť vzdelávaciu činnosť na minimum a zamerajte sa na výchovnú činnosť.

* Informujte kolegov e-mailom alebo vyveste v zborovni manuál k akcii. Je dôležité, aby nás bolo čo najviac. Uvítame, ak sa do akcie zapojí celá škola.

* Konkrétny spôsob zapojenie sa je v rukách každého učiteľa.


* Je vítané o príčinách, ktoré nás doviedli k protestom, oboznámiť rodičov Vašich žiakov. Budeme radi, ak sa o reakcie na akciu podelíte s nami.